Madplan: Forår

Denne side er en samling af mine madplaner i månederne: Marts, April og Maj. Madplanen har flere formål: spare tid, spare penge, undgå madspil og ikke mindst skal madplanen en sikre en varieret kost og brug af årstidens madvarer. En varieret kost skaber jeg ved, at vi har mindst en dag med oksekød/gris, en dag med kødfri, en dag med kylling. Jeg forsøger også at varierer hhv. grove og fine grøntsager. De grove grøntsager indeholder mange kostfibre. Kostfibre gør dig mæt, hjælper dine tarme med at holde sig sunde og holder din mave igang. Alle grøntsager er gode for din krop, men de fine grøntsager giver altså ikke din mave lige så mange fibre som de grove. Læs mere her.. Jeg har delt grønsagerne i grove og fine baseret på denne side.

Grønsager i sæson (kilde):
Knoldselleri (grov: 3.9 kostfibre/100 g), Jordskok (2,6 g. kostfibre / 100 g), Løg (grov), Pastinak (grov), Persillerod (grov), Gulerod (grov), Rødbede (grov), Spidskål (grov), Asparges (fin), Agurk (fin), Tomat (fin), Babyspinat (vand og mineral), Skvalderkål (mineral og vand)

Uge 23

  • Svinemørbrad m. perlebygsalat x 2 <– Gris
  • Kyllingefrikadeller med pasta og dressing x 2 <– Kylling
  • Spinatpandekager m. hytteost og snackgrønt <– Kødfri

Uge 22

  • Risengrød m. mandler og æblemos
  • Fyldte rødspætter m. kartofler og ærtepuré
  • Karrysuppe m. grovboller og broccolisalat m. bacon
  • Spidskål, pasta/kødsovs m. græsk tomatsalat
  • Fredags hakkebøf af Sofienlund ko m. bearnaisesovs og nye kartofler

Uge 21

  • Tomatsuppe med hjemmelavede boller og cremefraiche + mættende salat <– Kødfri x 2
  • Fiskefileter (Fryser) m. persille kartofler og salat <– Fisk
  • Snackgrønt og burger (Telttur)
  • Snackgrønt, humus, brød m. koteletter og hakkebøf (Telttur)

Uge 20

  • Lammekød m. spinat, spidskål og grønt i Totillias <– Lam
  • Hamburgerryg med dampede grønt (broccoli, asparges, porre og gulerødder) og nemme købe flødekartofler <– Gris x 2
  • Salatbar med Humus, Kylling og Quinoa <– Kylling x 2
  • Lasagne (Fryser) med spidskålsalat <– Oksekød

Uge 19

  • Boller i Karry med blomkålsris/ris og dampede porre, broccoli og gulerødder
  • Risengrød
  • Spicy kyllingespyd i Pita
  • Hakkebøf med dampede grønsager, asparges kartofler og sovs
  • Chili con carne

Uge 18

  • Lammekød m. Quinoa med grillede peberfrugter <– Lam
  • Pasta og kødsovs <– Oksekød x 2
  • Stegt torsk med jordskokkepuré, kålsalat og kartofler <– Fisk
  • Forårsruller m. nudler og grønt (Lørdag)
  • Boller i karry (Søndag)

Uge 17

  • Quinoa salatbar med kylling og humus x 2 <– Kylling
  • Fiskefrikadeller m. remo, ovenkartofler og grønt x 2 <– Fisk
  • Ægge wrap med hytteost, tomat og avocado <– Kødfri
  • Fødselsdagsmenu: Oksetyndfilet med kartofler og bearnaise m. spidskålsalat x 2
  • Grill kylling m. ovnkartofler, hummus, tzatziki og kålsalat x 2

Uge 16

Uge 15

Uge 14

  • Frikadeller med blomkåls-kartoffelsalat <– Gris
  • Risengrød <– Kødfri
  • Kylling med humus, spidskål og grønt <– Kylling
  • Nem laks med citronsauce, pasta og spidskål <– Fisk
  • Porre/kartoffelsuppe m. bacon og kylling <– Kylling
  • Søndags pizza ala Asger

Uge 13

  • Jægergryde med ris/blomkålsris og broccoli/spidskålsalat <– Gris
  • Pita med falafel <– Kødfri
  • Pasta med kødsovs <– Oksekød
  • Grillet kylling med hele molevitten <– Kylling

Uge 12

Uge 11

  • Majspandekager med oksekød <– Oksekød
  • Fiskefrikadeller med remo, oven pommes frites og kål-råkost <– Fisk
  • Havregrød med banan, kokos, sirup, birkes <– Kødfri
  • Grønsagsnudler med soya <– Kødfri
  • Frankfurtere m. broccoli-kartoffelsalat og grønkålssalat <- Gris

Uge 10

  • Omelet med rugbrød <– Kødfri
  • Bønnesalat med kylling <– Kylling (rester til madpakken)
  • Thai fiskefrikadeller med ovnkartofler og kålsalat <– Fisk
  • Byg-selv-Hotdog ala LCHF bogen “spis dig mæt og glad” <– Gris