Majspandekager med mexicansk oksekødsfyld

Majspandekager med mexicansk oksekødsfyld er på fredagsmenuen i morgen. En god fredags klassiker til børnefamilien, hvor der gerne må hygges lidt om aftensmåltidet. Oksekødsfyldet kan erstattes af fx marineret kyllingekød og salsa.

Du skal bruge:

Mexicansk oksekødsfyld:

  • 400 g hakket oksekød
  • 2 hakkede løg
  • 1 dåse flåede el. hakkede tomater
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • salt, peber, 1 tsk oregano, 1 tsk spidskommen

Majspandekager (12 stk):

  • 2 dl groft majsmel
  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vand
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk rapsolie

Salat: Fintsnittet spidskål eller frisk baby spinat, tomater, peberfrugt, løg, avokado og selvfølgelig majs

Fremgangsmåde:
Kødsovs: Brun kødet i en gryde uden fedtstof. Tilsæt løg og svits dem med. Tilsæt tomat og krydderier. Koges i minimum 20 minutter.

Majspandekager: Bland majsmel med hvedemel og salt. Pisk olien, vandet og mælken i melet. Steg pandekagerne på en sliplet pande

Er der små børn i familien anbefales det, at benytte små skåle det det forskellige fyld, så de selv kan vælge hvad der skal i deres majspandekage. For at børnene skal spise grønt kan jeg også finde på at supplere majspandekagerne med gnavegrønt i form af gulerødder og agurker.