Børnevenlig aftensmad

Vi har fundet opskriften på børnevenlig aftensmad – den er enkel og forudsigelig, og vi laver retter, som vi ved vores børn kan lide at spise til aftensmad. Når man bruger lang tid i køkkenet er der ikke noget bedre, end når man får en glad familie til bords, der fylder tallerkenen og spiser op.

Siden januar har vi i alle hverdage spist de samme retter hver mandag, hver tirsdag osv. Vi startede med denne Børnevenlig madplan, og det fungerede virkelig godt. Vi må dog erkende, at vores kødfri torsdag, hvor menuen var grød fungerede mindre godt, da vi ikke blev mætte. Dermed blev der snacket en del torsdag aften. Derfor har vi nu revideret madplanen til det følgende:

I weekenderne varierer vi vores mad.

Ny indkøbsseddel til søndag:

Frugt og grønt:

  • 1 kg kartofler
  • 1 kg gulerødder
  • 1 kg rodfrugter
  • Hvidløg
  • Løg
  • Evt. frisk basilikum
  • 2 bundter persille (snart i højbedet)
  • 1 bundt purløg (i haven)
  • 1 bundt dild
  • Æbler
  • Spidskål
  • Rødt spidskål eller rødkål
  • Grønkål
  • Øko citroner
  • 1 broccoli til madpakker
  • Tomater
  • Rødpeber
  • Agurk

Kød og fisk:

  • 400 g hakket oksekød
  • 400 g hakket svinekød (køb mere, hvis du vil lave ekstra til fryseren)
  • 1 hel kylling
  • 400 g oksekød, falafel eller kylling til pita

Brød:

3 stk. rugbrød mindst 8 g kostfibre pr. 100 gram, max 10 g sukker og 7 g fedt pr. 100 g.

Kolonial og mel:

  • 1 pose fuldkornspasta (så er der ekstra til madpakkerne)
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse majs
  • Ketchup
  • Tomatpure

Pålæg, ost og mejeri:

  • 1 bakke æg
  • 6 liter minimælk (+ ekstra til grød)
  • 2 x cremefraiche max 7%
  • Ost
  • Parmasanost
  • Pålæg (Rullepølse, Spegepølse, Røget medister, Jægerpølse)
  • Evt. Fløde til Laks

Frost:

400 g laks
Spinat eller andre frost grønsager til laks

Basisvarer:

  • Oregano
  • Mandler
  • Æblecidereddike
  • Rasp olie
  • Olivenolie
  • Okse bouillon terning
  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Mel
  • Havregryn