Spinatpandekager

Spinatpandekager med spinat, persille og æg fra haven.. Det giver stor tilfredsstillelse at kunne finde hovedingredienserne til aftensmaden i haven. I torsdags fik vi hjemmelavede spinatpandekager. Jeg brugte en opskrift fra Nemlig.com, men lavede min egen version. Opskriften fra Nemlig.com finder du her. Som tilbehør til spinatpandekagerne smurte vi Philadelfia med stave af gulerødder og agurk. Det smagte virkelig godt, og var et stort hit ved ungerne. Da de havde spist spinatpandekagerne med grønsager fik vi spinatpandekagerne med det hjemmelavede jordbær/rabarber marmelade. MUMS!

Energifordeling: 155 kalc pr. pandekage fordelt på 5,1 g fedt (29%), 20 g kulhydrater (51%), 7,6 g protein (19%).

Ingredienser – 8 stk pandekager:

  • 4 små æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 75 g fuldkornsmel (jeg brugte havreklid, da det var det jeg havde i skabet)
  • 100 g hvedemel
  • 4 dl sødmælk
  • En håndfuld persille
  • 100 g friske spinatblade
  • Lidt olie til stegning

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg, salt, mælk og hvedemel sammen til så der ikke er klumper
  • Tilsæt spinat og persille og blend det lidt ad gangen i dejen med en stavblender. Til dejen er grøn og blank
  • Bag 8 store tynde pandekager på en pande i lidt olie.
  • Smør med lidt friskost og fordel grønsager i stave
  • Rul dem stramt sammen og halvér dem