Æggekage med grønsager

Æggekage med grønsager er en nem, mættende og sund aftensmad. Vi har høns i haven, så når køkkenhaven er længere fremme kan vi næsten blive selvforsynende til denne lækre ret. Grønsagerne i denne æggekage kan selvfølgelig varieres.

Ingredienser:

1 løg
12 grønne asparges 
6 æg 
70 g parmesanost eller anden fast ost
1 dl fløde
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
100 g bacon i tern 
1 fed hvidløg
200 g cherry tomater 

Gnavegrønt
1 agurk
8 gulerødder
1 bakke cherry tomater 

Tilbehør
Rugbrød

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader vamluft.  
  2. Skær løget i skiver. Knæk den nederste træede ende af aspargesene og skær asparges i snitter.
  3. Pisk æg med revet ost og fløde og krydr med salt og peber.
  4. Varm olien på en pande, (ca 28 cm i diameter) som tåler at komme i ovnen. Vi brugte en almindelig pande og brugte et ildfastfad i ovnen.
  5. Svits bacon, løg og presset hvidløg et par minutter.
  6. Tilsæt tomater og aspargessnitter og steg under forsigtig omrøring et par minutter.
  7. Hæld æggemassen på panden og vend rundt, så fyldet fordeler sig.
  8. Stil panden/fadet i ovnen i 15 min. til den er gylden.
  9. Mens panden/fadet er i ovnen tilberedes tilbehøret.  
  10. Skyl grøntsagerne. Skær agurk i stave og gulerødder i skiver eller stave og servér gnavegrønt og ristet rugbrød til din frittata.