Æggekage med grønsager er en nem, mættende og sund aftensmad. Vi har høns i haven, så når køkkenhaven er længere fremme kan vi næsten blive selvforsynende til denne lækre ret. Grønsagerne i denne æggekage kan selvfølgelig varieres.
Ingredienser:
1 løg
12 grønne asparges
6 æg
70 g parmesanost eller anden fast ost
1 dl fløde
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
100 g bacon i tern
1 fed hvidløg
200 g cherry tomater
Gnavegrønt
1 agurk
8 gulerødder
1 bakke cherry tomater
Tilbehør
Rugbrød
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader vamluft.
- Skær løget i skiver. Knæk den nederste træede ende af aspargesene og skær asparges i snitter.
- Pisk æg med revet ost og fløde og krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande, (ca 28 cm i diameter) som tåler at komme i ovnen. Vi brugte en almindelig pande og brugte et ildfastfad i ovnen.
- Svits bacon, løg og presset hvidløg et par minutter.
- Tilsæt tomater og aspargessnitter og steg under forsigtig omrøring et par minutter.
- Hæld æggemassen på panden og vend rundt, så fyldet fordeler sig.
- Stil panden/fadet i ovnen i 15 min. til den er gylden.
- Mens panden/fadet er i ovnen tilberedes tilbehøret.
- Skyl grøntsagerne. Skær agurk i stave og gulerødder i skiver eller stave og servér gnavegrønt og ristet rugbrød til din frittata.
Pingback: Omelet med skinke og ost - Stineb.dk - Sund aftensmad