Salater med Quinoa

Løbende samler jeg i dette indlæg mine bedste salater med Quinoa. Quinoa er forholdsvis smagsneutral. Jeg laver mine salater med Quinoa, fordi Quinoa er sundt og fordi Quinoa giver en fantastisk mæthedsfølelse.

Hvad er Quinoa?

(Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa )

Quinoa er et årig frøproducerende blomstrende plante (Chenopodium quinoa) dyrket som en kornafgrøde. Det er et pseudocereal, ikke et græs, i modsætning til hvede og ris. Det er botanisk relateret til spinat.

Quinoa frø er rige på protein, kostfiber, B-vitaminer og kostmineraler i mængder større end i mange korn. Samtidigt er Quinoa glutenfrit.

Næringsindhold på kogte 100 g Quinoa:
Energi = 503 kJ (120 kcal)
Kulhydrater = 21,3 g heraf 2,8 g kostfibre
Fedt = 1,92 g (heraf 0,529 g monoumættede og 1,078 g flerumættede
Protein = 4,4 g

Farverig Quinoasalat med rødbede, broccoli og feta

Den oprindelige opskrift findes her: https://mariavestergaard.dk/roedbedesalat-med-quinoa-og-fetaost/

Min version indeholder følgende ingredienser:

  • 4 rå og groftrevet rødbeder
  • 1/2 finthakket Broccoli
  • 1 håndfuld rucola
  • 1 dl kogt og afkølet Quinoa
  • 1 stor pære i skiver eller tern
  • Dressing: 1 spsk. sort balsamico eddike, 1 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt
  • 100g fetaost