Karrysuppe med rødkarrypasta og kylling

Denne lækre karrysuppe med rød karrypasta og kylling er en af børnefamiliens favoritter. Karrysuppen er fyldt med smag og lækre grønsager. Vi hakker en mango i tern og kommer oveni karrysuppen. Det giver lidt sødt til suppen.

Vi holder efterårsferie i denne uge. Alligevel er det dejligt at lave en omgang nem aftensmad til to dage. Vi lavede karrysuppe med karrypasta og kylling i går. Flere aftner i træk har Anna og Asger ikke rigtigt spist noget til aftensmad. Vi havde med vilje sparet lidt på de stærke ingredienser i går, og med stor glæde spiste de begge to en stor potion karrysuppe.

Der er til 6 personer med denne opskrift.
Herhjemme rækker retten til to omgange aftensmad til 2 voksne og 2 børn.

Du skal bruge:

  • 400 g kyllingeinderfilet
  • Rasp- eller olivenolie til stegning
  • 4 tsk rød karrypasta
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • evt. Chili (vi springer over Chili, for at gøre retten børnevenlig)
  • Salt og peber
  • 5 finthakket peberfrugter fx rød snackpeber
  • 6 finthakket øko gulerødder med skræl
  • 12 dl grønsags- eller kyllingebouillon
  • 2 dåser kokosmælk
  • 6 tsk majsstivelse opløst i vand i en sovsejævner
  • 2 modne mangofrugter
  • Evt. blancerede broccoli i små buketter som tilbehør til suppen

Tilbehør: Ris eller groft brød

Fremgangsmåde:

  • Skær kyllingen i mindre stykker og steg kyllingen og karrypastaen i olien i en gryde (minimum 4,8 liter).
  • Tilsæt hvidløg og evt. chili og krydr med salt og peber
  • Skær peberfrugt og gulerødder i tern og kom det i gryden
  • Tilsæt bouillon og kokosmælk
  • Lad retten simre i 10-15 minutter.
  • Ryst majsstivelse sammen med koldt vand. Giv suppen et hurtigt opkog og tilsæt majsstivelsen under omrørning.
  • Smag suppen til og tilsæt eventuelt mere salt, peber eller rød karrypasta
  • Server suppen med frisk mango i tern, ris og/eller groftbrød