Denne lækre karrysuppe med rød karrypasta og kylling er en af børnefamiliens favoritter. Karrysuppen er fyldt med smag og lækre grønsager. Vi hakker en mango i tern og kommer oveni karrysuppen. Det giver lidt sødt til suppen.
Vi holder efterårsferie i denne uge. Alligevel er det dejligt at lave en omgang nem aftensmad til to dage. Vi lavede karrysuppe med karrypasta og kylling i går. Flere aftener i træk har Anna og Asger ikke rigtigt spist noget til aftensmad. Vi havde med vilje sparet lidt på de stærke ingredienser i går, og med stor glæde spiste de begge to en stor portion karrysuppe.
Der er til 6 personer med denne opskrift.
Herhjemme rækker retten til to omgange aftensmad til 2 voksne og 2 børn.
Du skal bruge:
- 400 g kyllingeinderfilet
- Rasp- eller olivenolie til stegning
- 4 tsk rød karrypasta
- 2 fed finthakket hvidløg
- evt. Chili (vi springer over Chili, for at gøre retten børnevenlig)
- Salt og peber
- 5 finthakket peberfrugter fx rød snackpeber
- 6 finthakket øko gulerødder med skræl
- 12 dl grønsags- eller kyllingebouillon
- 2 dåser kokosmælk
- 6 tsk majsstivelse opløst i vand i en sovsejævner
- 2 modne mangofrugter
- Evt. blancerede broccoli i små buketter som tilbehør til suppen
Tilbehør: Ris eller groft brød
Fremgangsmåde:
- Skær kyllingen i mindre stykker og steg kyllingen og karrypastaen i olien i en gryde (minimum 4,8 liter).
- Tilsæt hvidløg og evt. chili og krydr med salt og peber
- Skær peberfrugt og gulerødder i tern og kom det i gryden
- Tilsæt bouillon og kokosmælk
- Lad retten simre i 10-15 minutter.
- Ryst majsstivelse sammen med koldt vand. Giv suppen et hurtigt opkog og tilsæt majsstivelsen under omrørning.
- Smag suppen til og tilsæt eventuelt mere salt, peber eller rød karrypasta
- Server suppen med frisk mango i tern, ris og/eller groftbrød