Linsesuppe med grøntsager

Linsesuppe er en mættende og nem suppe med massere af grøntsager til en kold blæsende dag. Det bedste ved linsesuppen er, at vi kan bruge grøntsager fra haven. I 2020 har vi sat porre og bredbladet persille i køkkenhaven. I 2019 har vi også haft knoldselleri, men grundet blandt andet jordforhold blev de ikke så store, så dem har vi droppet i 2020. Elsker, elsker, elsker at have grønsager i haven! Men jeg gider ikke bruge tid på noget der ikke giver ordentligt udbytte.

Hvis du har lidt ekstra overskud kan det anbefales at bage lækre hvidløgsbrød til. Min favorit er disse her.

Portionen rækker til 2 dage hjemme hos os (2 voksne og 2 børn) – afhængigt af hvor sultne I er..

Du skal bruge:

  • 2 l vand
  • 4 dl røde linser
  • 2 grønsagsbouillon terninger svarnede til 1,2 l
  • evt. 1/2 chili
  • Passende mængde fint hakket ingefær (jeg bruger i hel ingefær)
  • 2 dl edamamebønner
  • 4 stk små porre i tern eller 4 løg
  • 1/2 knoldselleri i tern
  • 6 gulerødder i tern
  • 1 bundt finthakket bredbladet persille
  • 1 dl olivenolie
  • 5 kogte kartofler i tern

Sådan gør du:

  1. Skær kartoflerne og kog dem i en gryde for sig
  2. Kog linserne med bouillonen, finthakket chili og ingefær
  3. Hak porre, knoldselleri og gulerødder og tilsæt det til linserne
  4. Kog retten i 15-20 minutter til linserne er udkogt. Sluk for varmen og rør olivenolien i suppen. Smag til med salt og peber og tilsæt kartoflerne inden servering