Linsesuppe med grønsager

Linsesuppe er en mættende og nem suppe til en kold blæsende dag. Det bedste ved linsesuppen er, at vi har både porre, knoldselleri og bredbladet persille i køkkenhaven. Elsker, elsker, elsker at have grønsager i haven!

Hvis du har lidt ekstra overskud kan det anbefales at bage lækre hvidløgsbrød til. Min favorit er disse her.

Portionen rækker til 2 dage hjemme hos os (2 voksne og 2 børn)

Du skal bruge:

  • 2 l vand
  • 4 dl røde linser
  • 2 grønsagsbouillon terninger svarnede til 1,2 l
  • evt. 1/2 chili
  • Passende mængde fint hakket ingefær (jeg bruger i hel ingefær)
  • 2 dl edamamebønner
  • 4 stk små porre i tern eller 4 løg
  • 1/2 knoldselleri i tern
  • 6 gulerødder i tern
  • 1 bundt finthakket bredbladet persille
  • 1 dl olivenolie
  • 5 kogte kartofler i tern

Sådan gør du:

  1. Skær kartoflerne og kog dem i en gryde for sig
  2. Kog linserne med bouillonen, finthakket chili og ingefær
  3. Hak porre, knoldselleri og gulerødder og tilsæt det til linserne
  4. Kog retten i 15-20 minutter til linserne er udkogt. Sluk for varmen og rør olivenolien i suppen. Smag til med salt og peber og tilsæt kartoflerne inden servering