Nem fisk med røget laks

Inspiration til nem fisk? Denne opskrift er til dig, der ligesom jeg, gerne vil have flere lækre og forskellige måder at lave nem fisk på. Opskriften er med røget laks, men du kan sagtens bruge bagt torsk, kuller eller lign. Porre er i sæson hele året, da der er en god mulighed for at opbevare dem. I skrivende stund, den 17. maj 2020, har jeg stadig en stak vinterporre i køleskabet, som er taget op af jorden fordi, jeg skulle igang med at sætte nye porre.

Til denne ret laver jeg gerne en simpel spidskål salat til fx denne med sød chilidressing.

Opskriften rækker til en omgang aftensmad til 2 voksne og 2 børn (afhængigt af hvor sultne I er)

Du skal bruge:

3 porre 
1 løg 
1 fed hvidløg
200 g røget laks
400 g perlespelt eller fuldkornspasta
1 spsk. olivenolie
ca. 2 dl grøntsagsbouillon
1½ dl fløde
Salt og peber
(sæson-web.dk bruger dild i retten)

Fremgangsmåde:

  1. Rens porre, løg og skær porre, løg og hvidløg i små stykker
  2. Kog perlespelt efter anvisning på pakken
  3. Hæld olien i en gryde ved høj varme og svits løg, porre og hvidløg, uden at det tager farve. Tilsæt laks, bouillon og fløde og kog op. Smag til med salt og peber.