Tomatsuppe med skyr, med fuldkornsnudler eller hjemmelavet hvidløgsbrød

Tomatsuppe er mega nemt og billigt at lave. Jeg bruger altid dåsetomater, og derfor kan suppen spises hele året. Tomatsuppe er en god og børnevenlig ret. Når jeg spiser tomatsuppe til aftensmad er jeg opmærksom på ikke at få så mange kulhydrater i løbet af dagen.

2 dage til 2 voksne og 2 børn

Energifordeling: 325 kalc fordelt på 61% kulhydrater, 12% fedt, 27% protein 50 g fuldkornspasta er 166 kalc ekstra

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dåser flåede tomater
  • 4 spsk tomatpuré
  • 1 tsk sukker
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåde:

  • Hak løg og hvidløg og svits dem i olien
  • Tilsæt øvrige ingredienser og lad det simre i 10 minutter
  • Brug en stavblender og blend suppen inden den serveres.