Denne side er en samling af mine madplaner i månederne: Marts, April og Maj. Madplanen har flere formål: spare tid, spare penge, undgå madspil og ikke mindst skal madplanen en sikre en varieret kost og brug af årstidens madvarer. En varieret kost skaber jeg ved, at vi har mindst en dag med oksekød/gris, en dag med kødfri, en dag med kylling. Jeg forsøger også at varierer hhv. grove og fine grøntsager. De grove grøntsager indeholder mange kostfibre. Kostfibre gør dig mæt, hjælper dine tarme med at holde sig sunde og holder din mave igang. Alle grøntsager er gode for din krop, men de fine grøntsager giver altså ikke din mave lige så mange fibre som de grove. Læs mere her.. Jeg har delt grønsagerne i grove og fine baseret på denne side.
Madplan: Forår
Denne side er en samling af mine madplaner i månederne: Marts, April og Maj. Madplanen har flere formål: spare tid, spare penge, undgå madspil og ikke mindst skal madplanen en sikre en varieret kost og brug af årstidens madvarer. En varieret kost skaber jeg ved, at vi har mindst en dag med oksekød/gris, en dag med kødfri, en dag med kylling. Jeg forsøger også at varierer hhv. grove og fine grøntsager. De grove grøntsager indeholder mange kostfibre. Kostfibre gør dig mæt, hjælper dine tarme med at holde sig sunde og holder din mave igang. Alle grøntsager er gode for din krop, men de fine grøntsager giver altså ikke din mave lige så mange fibre som de grove. Læs mere her.. Jeg har delt grønsagerne i grove og fine baseret på denne side.
Grønsager i sæson (kilde):
Knoldselleri (grov: 3.9 kostfibre/100 g), Jordskok (2,6 g. kostfibre / 100 g), Løg (grov), Pastinak (grov), Persillerod (grov), Gulerod (grov), Rødbede (grov), Spidskål (grov), Asparges (fin), Agurk (fin), Tomat (fin), Babyspinat (vand og mineral), Skvalderkål (mineral og vand)
Uge 23
Uge 22
Uge 21
Uge 20
Uge 19
Uge 18
Uge 17
Uge 16
Uge 15
Uge 14
Uge 13
Uge 12
Uge 11
Uge 10