Spis efter årstiderne

Spis efter årstiderne det er sundt og godt for klimaet. At spise efter årstiderne betyder at råvarer spises når de er friske frem for at de enten er konserveret for at udvide deres holdbarhed eller transporteret lang-vejs-fra.

I det følgende har jeg gjort mig et forsøg på at inddele forskellige madvarer efter årstiderne.

Vinter (December-Januar-Februar)

Grønsager:
Græskar (september-december)
Grønkål (september-februar)
Gulerødder (juni til februar)
Hvidkål (juli til december)
Jordskok (november til marts)
Knoldselleri (september til marts)
Kålrabi (januar til februar)
Løg (januar til februar, maj til oktober)
Pastinak (oktober til april)
Peberrod (november til december)
Persillerod (september til april)
Porre (januar-februar, maj til oktober)
Rosenkål (november til februar)
Rødbede (september til marts)
Rødkål (september til december)
Ræddike (september til januar)
Savojkål (november til februar)

Frugt:
Æbler (september til december)

Fisk:
Kuller
Torsk
Torskerogn
Sild
Stenbiderrogn

Forår (Marts-April-Maj)

Grønsager:
Asparges (maj til juni)
Gulerødder (maj til juni)
Jordskok (november til marts)
Kartofler (maj-juli)
Knoldselleri (september til marts)
Løg (maj til oktober)
Løvstikke (maj til juni)
Majroe (maj til oktober)
Pastinak (oktober til april)
Persillerod (september til april)
Radiser (maj til juni)
Rødbede (september til marts)
Spidskål (maj til juni)
Spinat (maj til august)
Ærter (maj til juni)

Persille (maj til juni)
Purløg (marts til juni)
Citronmelisse (maj til august)
Dild (maj til august)

Frugt:
Rabarber (april til juni)
Jordbær (maj til juli)

Fisk:
Blåmuslinger
Rødspætte