Spidskålsalat med radiser

Spidskålsalat med radiser er en af mine yndlings salater, og meget enkel at lave. Spidskålsalat med radiser anvender jeg typisk til retter med svinekød. Her til aften anvendte jeg dog spidskålsalaten med olie/eddike dressingen (se nederst) som salat til min Pasta og kødsauce for dermed at begrænse mængden af pasta. Det fungerede godt, og jeg blev dejlig mæt.

8 portioner
Ingredienser:
1 spidskål
6 radiser

Dressing:
0,5 spsk koldpresset raspolie
1 spsk dijonsennep
1,5 spsk vand
Saft af en halv citron
2 spsk Skyr neutral eller Creme Fraiche eller Græsk Yoghurt
1 bdt. dild (kan undlades)
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Snit spidskål (uden stokken) og radiser fint
2. Rør dressingen og vend den sammen med spidskål og radiserne

Alternativt til ovenstående dressing kan der laves en olie/eddike dressing til spidskålen:

Alternativ dressing:
– 1 spsk koldpresset raspolie
– 1 spsk hvidvinseddike
– salt og peber