Rosenkålssalat med hasselnødder og æble

Rosenkålssalat er god som tilbehør til fx svine- eller oksekød. Rosenkålssalat egner sig godt til de dage, hvor der er god tid til madlavningen. Det er et stort arbejde at rengøre og snitte de små kål. Efter min mening er det indsatsen værd.

4 Portioner

Ingredienser:
300 g friske Rosenkål
1 stk. æble
75 g hasselnødder
4 spsk. koldpresset rapsolie
3 spsk æblecidereddike
0,5 spsk rørsukker el. honning
Salt og Peber

Fremgangsmåde:
1. Rist hasselnødderne på en tør pande ca. 5 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne. Fjern hinder fra nødderne. Nødderne afkøles og hakkes groft
2. Rens rosenkålene og fjern dårlige plade. Snit derefter rosenkålene fint
3. Snit æblet i tynde både
4. Bland olie/eddike dressingen og bland den med de øvrige ingredienser