Thai-curry med rød karrypasta og tofu

Tofu er et fint og mættende alternativ til kød, når det bare tilberedes med massere af gode krydderier. I denne ret tilberedes tofu med rød karry pasta. Da vi var i Thailand i vinters var tofu en af mine foretrukne retter.

Du skal bruge:

  • 1 halvt blomkål
  • 3-5 tsk rød karry pasta
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 rød peberfrugt i tynde strimler og andre gode wok grøntsager fx lidt broccoli i små buketter
  • 200 g tofu i store tern (ca. 1 cm) – jeg bruger den med citrongræs og chili
  • 1 rødløg i tynde strimler
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 cm ingefær, finthakket
  • 1 limefrugt (Riv limeskallen fint, Pres saft af halvdelen, skær den anden halvdel i både)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 forårsløg
  • Tilbehør: Ris eller nudler

Fremgangsmåde:

  • Sæt Ris over at koge
  • Rist blomkål i oven: Skær blomkål i buketter og vend dem i 1 tsk karrypasta, sesamfrø, lidt salt og 1 dl vand. Bag dem sprøde ca. 20 minutter ved 200 grader.
  • Steg tofuløg og 1 knivspids salt i 1–2 spsk. olie på en wokpande ved jævn varme i 3–4 min. Tilsæt peberfrugthvidløgingefær og 2 tsk karrypasta, og steg videre i ca. 2 min.
  • Hæld din kokosmælklimesaften og 100 ml vand på panden, og bring det hele i kog. Lad derefter din curry simre på lavt blus i ca. 5 min. Smag den til med salt og peber.