Tofu er et fint og mættende alternativ til kød, når det bare tilberedes med massere af gode krydderier. I denne ret tilberedes tofu med rød karry pasta. Da vi var i Thailand i vinters var tofu en af mine foretrukne retter.
Du skal bruge:
- 1 halvt blomkål
- 3-5 tsk rød karry pasta
- 2 spsk sesamfrø
- 1 rød peberfrugt i tynde strimler og andre gode wok grøntsager fx lidt broccoli i små buketter
- 200 g tofu i store tern (ca. 1 cm) – jeg bruger den med citrongræs og chili
- 1 rødløg i tynde strimler
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 cm ingefær, finthakket
- 1 limefrugt (Riv limeskallen fint, Pres saft af halvdelen, skær den anden halvdel i både)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 forårsløg
- Tilbehør: Ris eller nudler
Fremgangsmåde:
- Sæt Ris over at koge
- Rist blomkål i oven: Skær blomkål i buketter og vend dem i 1 tsk karrypasta, sesamfrø, lidt salt og 1 dl vand. Bag dem sprøde ca. 20 minutter ved 200 grader.
- Steg tofu, løg og 1 knivspids salt i 1–2 spsk. olie på en wokpande ved jævn varme i 3–4 min. Tilsæt peberfrugt, hvidløg, ingefær og 2 tsk karrypasta, og steg videre i ca. 2 min.
- Hæld din kokosmælk, limesaften og 100 ml vand på panden, og bring det hele i kog. Lad derefter din curry simre på lavt blus i ca. 5 min. Smag den til med salt og peber.