Opskrift til 1 stort rugbrød eller 20 små rugbrødssnacks
Du skal bruge:
- 2 dl. kogende vand
- 200 g. Skårne Rugkerner
- 2 dl lun kernemælk
- 25 g. gær
- 150 g. Groft rugmel
- 150 g. Hvedemel
- 2. tsk salt
- 2 spsk. mørk ristet maltsirup
Sådan gør du:
- Kom kogende vand på de skårne rugkerner og lad det trække i 20 minutter. De skal afkøles til ca. 30 grader.
- Oplæs gæren i den lune kærnemælk, tilsæt rugkerner og øvrige ingredienser
- Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i mindst 5 minutter
- Lad dejen hæve 30 minutter
- Rør derefter luft ud af dejen og fyld den i en 1,5 l. form.
- Glat dejen med bagsiden af en våd ske og prik huller med en gaffel på overfladen
- Lad rugbrødet efterhæve i ca. 30 minutter
- Bages ved 200 grader i 1 time
Tilberedningstid:
Arbejdstid ca. 15 minutter
Hævetid 1 time og 20 minutter
Bage tid 1 time