Rugbrød

Opskrift til 1 stort rugbrød eller 20 små rugbrødssnacks

Du skal bruge:

  • 2 dl. kogende vand
  • 200 g. Skårne Rugkerner
  • 2 dl lun kernemælk
  • 25 g. gær
  • 150 g. Groft rugmel
  • 150 g. Hvedemel
  • 2. tsk salt
  • 2 spsk. mørk ristet maltsirup

Sådan gør du:

  • Kom kogende vand på de skårne rugkerner og lad det trække i 20 minutter. De skal afkøles til ca. 30 grader.
  • Oplæs gæren i den lune kærnemælk, tilsæt rugkerner og øvrige ingredienser
  • Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i mindst 5 minutter
  • Lad dejen hæve 30 minutter
  • Rør derefter luft ud af dejen og fyld den i en 1,5 l. form.
  • Glat dejen med bagsiden af en våd ske og prik huller med en gaffel på overfladen
  • Lad rugbrødet efterhæve i ca. 30 minutter
  • Bages ved 200 grader i 1 time

Tilberedningstid:
Arbejdstid ca. 15 minutter
Hævetid 1 time og 20 minutter
Bage tid 1 time