Rødkålssalat er for mig lig med december og jul. Rødkål er i sæson i efteråret og hele vinteren. Salaterne gør det godt, som et sundt supplement til den fede julemad. I dette indlæg har jeg samlet mine bedste rødkålssalater. Salaterne kan fint suppleres med eksempelvis grønkål eller spidskål.
Rødkålssalat med rødbede og speltkerner
1 dl kogte speltkerner
1 halvt fint snittet rødkål
2 revet rødbeder
1 spsk. balsamico eddike
2 spsk. neutral olie fx Solsikke eller rasp
100 g fetaost
1 dl ristede græskerner
evt. lidt hakket persille
Salt, sukker og peber efter smag
Rødkålssalat med appelsin
1 halvt fint snittet rødkål
2 appelsiner
1 bundt bredbladet persille
50 g hakkede ristede hasselnødder
2 spsk. neutral olie fx Solsikke eller rasp
1 spsk. æbleeddike
1-2 spsk. rørsukker eller honning
Salt og peber
Er det sundt at spise rødkål?
Rødkål har et højt indhold af vitaminerne K og C, som styrker dine knogler og immunforsvar, og som hjælper dine sår med at hele. Vær dog opmærksom på at spise rødkålen sammen med en fedtrig fødevare, så din krop kan optage K-vitaminerne. I begge de ovenstående rødkålssalater er der fedtrige ingredienser fra olie og nødder/kerner.