Omelet med skinke og ost

Nem, mættende og børnevenlig aftensmad – i hvert fald herhjemme. Med undtagelse af, at vi sidste gang hvor vi serverede omeletten, måtte lave et spejlæg til vores ældste dreng, så er omelet med skinke og ost et hit for alle i familien. Vores søn, og formentligt også andre børn, foretrækker indimellem, at man kan skille de forskellige dele i maden fra hinanden. Fx blomme og æggehviden i et æg. Men panden havde netop lavet omelet og var varm og klar til en omgang spejllæg.

Til omelet med skinke og ost skal du bruge:
(En person)

  • 3 æg
  • 1 spsk. letmælk, sødmælk, fløde eller lign.
  • Salt og peber
  • 20 g revet ost
  • 25 g skinke
  • smør til stegning
  • Tomater i skiver, forårsløg eller purløg
  • En skive rugbrød

Sådan gør du:

  • Pisk æg, mælk, salt og peber godt sammen.
  • Riv osten, hvis den ikke er købt revet og hak forårsløg eller purløg
  • Varm smøren på banden ved fuld varme
  • Hæld æggemassen på panden og skru ned for varmen (niveau 7 ud af 9 på vores komfur). Mængden afhænger af panden, men tænk på en lidt tyk pandekage
  • Når æggemassen har sat sig vendes omeletten forsigtigt.
  • Tilsæt ost, skinke, tomat, forårsløg på halvdelen af omeletten.
  • Vend halvdelen af omeletten over den anden halvdel, så ost, skinke, tomat, evt. forårsløg/purløg dækkes.

Der er en del myter om, hvor mange æg man må spise. Så længe man spiser varieret, så er det min overbevisning, at man godt kan tåle at spise en del æg. Du kan læse mere i denne artikel fra iform.dk

Jeg har længe eksperimenteret med gode æggeretter. Indtil videre har jeg to favoritter. Udover denne omelet på panden kan jeg også anbefale min æggekage med grønsager, som laves i oven.