Æggekage er en skøn klassiker hjemme hos os. Tilmed er æggekage en nem og lækker hverdagsfavorit til aftensmaden, som vores børn elsker. Vi havde en rest kartofler fra dagen før, som gør æggekagen lidt ekstra god. Kartofler giver en god fylde og mæthed. Kartoflerne kan sagtens undlades. Æggekage kan spises hele året, men er bedst, når tomater og purløg er i sæson i sommermånederne.
Æggekagen rækker til 2 personer
Ingredienser:
- 6 æg
- 1 dl mælk
- 5 store kogte kartofler
- 2 tomater i skiver
- Salt og peber
- Purløg til drys
- Bacon
- Rugbrød
Pisk æg, mælk, salt og peber. Tilsæt kartoflerne og hæld blandingen i en pande (panden skal kunne gå i ovnen). Læg tomater i skiver i et lag ovenpå æggekagen. Steg æggekagen på panden i 10 minutter ved middelvarme. Tænd for oven ved 180 grader og bag æggekagen videre i 10-15 minutter til æggekagen er bagt. Server med purløg, bacon og rugbrød.