Jeg har fået denne opskrift på koldhævet skyrboller fra vores kantine. Disse holdhævet skyrboller er dejligt mættende og indeholder omkring 200 kalorier pr. bolle, når der portionen rækker til 20 boller. Energi fordelingen er 73% kulhydrater, 8% fedt og 19% protein. Jeg har set opskrifter på skyrboller med æg og uden mel. Disse har jeg svært ved at få til at hæve. Så jeg går gerne lidt på kompromis med kulhydraterne for at få et godt resultat, som stadigvæk er meget mættende grundet proteinindholdet. Kostfibrene i disse koldhævet styrboller er 3,1 g pr. 100 g.
15-20 stk
25 g gær
5 dl skyr
7,5 dl vand
60 g loppefrøskaller
300 g 5-korns blanding (eller hvad man nu har i skabet – jeg fx har brugt 100 g chia frø, 100 g hørfrø og 100 g grovvalsede havregryn)
2 tsk. salt
150 g fuldkornsmel
500 g hvedemel
Bland alle tørre ingredienser i en skål. Oplæg gæren i vandet og tilsæt skyren i din rørmaskine. Tilsæt de tørre ingredienser. Ælt 5 minutter ved lav hastighed og 5 minutter ved høj hastighed. Stil til hævning og koldhæv natten over i fx køleskab. Hakkes ud i trekanter dagen efter og bages med det samme.
Bages ca. 25 minutter ved 200 grader (varmluft)