Lammekølle på gasgrill med græsk inspireret tilbehør

Lammekølle på vores gasgrill er obligatorisk på menuen i Påsken. I går havde vi inviteret gæster. Menuen stod på Lammekølle på gasgrill, “Anna’s” hjemmelavede ovnkartofler, tzatziki og Grønsalat med tomater. Jeg er ikke den store tilhænger af lammekød, men med en god krydret marinade, der har trukket natten over, er det et hit.

Lammekøllen blev lavet på vores Weber Gasgrill Q3000. Vi har et weber iGrill 2 stegetermometer, så det er nemt at sikre at kødet får den rigtige temperatur.

Ingredienser

  • 1 lammekølle, ca. 2 kg.
  • 5 fed hvidløg
  • Alle nåle fra 3 stængler frisk rosmarin
  • 5 blade fra frisk salvie
  • 1 spsk. revet skal fra en øko citron
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 spsk salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Dagen før lægges lammekøllen i marinade med følgende fremgangsmåde:
    • Lammekøllens fedtlag ridses i tern på kryds og tværs. Brug en skarp kniv og pas på ikke at skære ned i kødet
    • Dup lammekøllen tør med køkkenrullen
    • Hak alle ingredienser til marinaden i en minihakker og fordel marinaden over hele lammekøllen
    • Pak lammekøllen stramt ind i husholdningsfilm og placer den på et spækbræt i køleskab natten over eller minimum 4 timer
  • Gasgrillen varmes op på fuld varme
  • Lammekøllen pakkes ud af husholdningsfilmen og placeres på en velegnet rist, som placeres på gasgrillens rist
  • Når lammekøllen er placeret på grillen. Den midterste brænder slukkes, og de to yderste sættes på laveste blus.
  • Placer stegetermometeret i køllen. Den skal have 1-1,5 time
  • Lammekøllen trækker ca. en halv time på køkkenbordet, når den er færdig