Kyllingefrikadeller findes i mange forskellige afskygninger. Vores
absolut favorit opskrift på kyllingefrikadeller er denne. Ungerne elsker dem. Denne opskrift er inspireret af DR’s program – når lægen flytter ind. Den oprindelige opskrift findes her: https://www.dr.dk/mad/opskrift/kyllingefrikadeller-med-gulerodder
Ingredienser:
- 450 g hakket kylling 7-10%
- 1 æg
- 3 finthakket forårsløg
- 2 fintrevne gulerødder
- 2 dl havregryn
- 2 spsk mel
- 2 dl mælk
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 25 g stegemargarine
Fremgangsmåde:
- Rør kød med salt i en rørmaskine eller håndmixer
- Tilsæt øvrige ingredienser og lad farsen røre i 5 min
- Lad farsen hvile i køleskabet minimum 30 minutter
- Smelt stegemargarine på en stor pande ved høj varme
- Form farsen til ca. 15 frikadeller med en ske (skeen dyppes i et glas vand) ind i mellem
- Steg frikadellerne til det er muligt at tage frikadellen op i den bløde side i kanten med en gaffel uden at at den slipper
Til kyllingefrikadellerne serverede vi en rissalat med bønner og feta.