Kyllingefrikadeller med forårsløg og gulerod

Kyllingefrikadeller findes i mange forskellige afskygninger. Vores
absolut favorit opskrift på kyllingefrikadeller er denne. Ungerne elsker dem. Denne opskrift er inspireret af DR’s program – når lægen flytter ind. Den oprindelige opskrift findes her: https://www.dr.dk/mad/opskrift/kyllingefrikadeller-med-gulerodder

Ingredienser:

  • 450 g hakket kylling 7-10%
  • 1 æg
  • 3 finthakket forårsløg
  • 2 fintrevne gulerødder
  • 2 dl havregryn
  • 2 spsk mel
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 25 g stegemargarine

Fremgangsmåde:

  • Rør kød med salt i en rørmaskine eller håndmixer
  • Tilsæt øvrige ingredienser og lad farsen røre i 5 min
  • Lad farsen hvile i køleskabet minimum 30 minutter
  • Smelt stegemargarine på en stor pande ved høj varme
  • Form farsen til ca. 15 frikadeller med en ske (skeen dyppes i et glas vand) ind i mellem
  • Steg frikadellerne til det er muligt at tage frikadellen op i den bløde side i kanten med en gaffel uden at at den slipper

Til kyllingefrikadellerne serverede vi en rissalat med bønner og feta.