Boller i karry i ovn

På denne uges madplan har der været Boller i karry i aften. Boller i Karry er en sand klassiker i børnefamilien – også hos os. Vores Boller i karry laver vi efter følgende fremgangsmåde.

10 portioner
Retten kan strække sig til ca 3 dage til 2 voksne og 2 børn (4 år + 6 år)
Ingredienser:
Kødboller:
500 g hakket svin/kalv
1 æg
1 finthakket/revet løg
1 dl havregryn
1 dl mælk
Salt og peber

Karrysauce:
20 g smør
2 tsk mild karry
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
3 spsk mel
3 dl mælk
3 dl svinebouillon
2,5 dl madlavningsfløde 8%
1 spsk sukker
1 tsk Salt og peber

Tilbehør:
Brune ris eller Blomkålsris
Blanceret broccoli, porre, slikærter, gulerødder
Tørristet kokosmel
Peanuts
Rosiner
Mangochutney
Ananas
Æble i tern

Fremgangsmåde:

Forberedelse:

  • Rør kødet med salt. Tilsæt øvrige ingredienser. Stil farsen i køleskab minimum 30 min.
  • Smelt smørret og tilsæt karry, spidskommen og stødt koriander under kraftig omrøring med et piskeris. Forsæt den kraftige omrøring, når du tilsætter de 3 spsk mel. Tilsæt mælken lidt efter lidt under kraftig omrøring, så du undgår klumper. Tilsæt bouillionvand og madlavningsfløde og lad saucen få et opkog. Tilsæt vand/mælk til saucen har den rette tykkelse.
  • Form små kødboller af farsen med en teske eller tril dem til små kugler med hænderne. Placer kødbollerne rå direkte i saucen og skub evt. kødbollerne lidt ned i saucen, så der er plads til alle kødbollerne, uden at de rører hinanden. Jeg formede ca. 30 små kødboller.
  • Placer saucen med de rå kødboller i en forvarmet oven ved 200 grader i 25 minutter.