Ærtepuré med bagt fisk og kartofler

Ærtepuré er en enkel og sund sovs til fx bagt fisk og kartofler. I sidste uge fik vi indbagt rødspætte (købt fra frost) til ærtepuréen. Det smagte rigtigt godt. Rigtig god forårs/sommer ret.

Ingredienser:

  • 3 håndfulde (ca. 300 gram) frosne ærter
  • 1 håndfuld (ca. 75 gram) edamamebønner uden bælg
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 1 dl piskefløde
  • ca. 3 dl grønsagsbouillon
  • Smages til med frisk mynte

Fremgangsmåde:

  • Pil og hak løg og hvidløg og steg dem i olie. Tilsæt ærter og bønner. Hæld grønsagsbouillon over og lad det simre, så ærterne og bønner bliver udkogte.
  • Blend med en stavblender
  • Tilsæt piskefløde