Grønkålssalat med dadler, æbler og mandler – God salat til madpakken

Grønkålssalat er af mine favorit vintersalater, når det er sæson for grønkål. Grønkål har en god smag, og passer godt til flere middagsretter. Vær opmærksom på, at det høje kalorieindhold, der primært skyldes dadlerne, som er “sunde” sukkerbomber. Jeg elsker dadler. De er godt til at give lidt sødt, men pas på med ikke at spis for mange..

Salaten giver ca. 6 portioner fyldig og mættende salat som tilbehør

Næringsfakta pr. portion:
Kalorier: 132 kal, Fedt: 7,4 g (4,3 g Monoumættet), Kulhydrater 16,6 g, Protein: 4,8 g, C-vitamin 93.8%*, A-vitamin: 19,6%*, Kalcium: 10.7%, Jern 7,5%*
*) % af daglige værdier baseret på kost indeholdende 2.000 kalorier.
(Kilde: MyFitnessPal)

Ingredienser:

  • 250 g fint hakket frisk grønkål uden stokken-
  • 1 æble i tynde skiver
  • 100 g Tørrede dadler uden sten
  • 75 g groft hakkede mandler
  • 2 spsk. god Olivenolie
  • Saften af 1 stk. lime
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Bland hakket grønkål, dadler skåret i mindre stykker og de groft hakkede mandler
  2. Bland dressingen af Olivenolie, limesaft og salt og peber, og hæld dressingen over salaten

Opskriften er fra nemlig.com. VI får ind i mellem leveret madvarer fra nemlig.com. Det er et fedt koncept til den tavle børnefamilie. God inspiration til madplanen og opskrifter, hvor man blot er et par klik væk fra at have ingredienserne i køleskabet.  Høflig levering til aftalt tid, godt udvalg og jeg sætter især stor pris på, at frugt og grønt er altid er friskt.