Maddagbog til at få styr på spisemønstre

Med Appen: “MyFitnessPal” har jeg lavet maddagbog over mit madindtag i 14 dage. Jeg må altså bare sige, at det virker for mig. Jeg har fået overblik over kalorieindtag, og samtidigt er jeg opmærksom på hvordan min følelsesmæssige tilstand påvirker mig.

HVILKE VANER ER JEG iGANG MED AT ÆNDRE?

  • Når jeg føler mig syg eller træt skal jeg gerne spise noget, og det må gerne være usundt: Flere aftener i denne uge, har jeg døjet med spændingshovedpine. Jeg kan mærke en automatisk selvfølge hos mig selv, at når jeg er meget træt eller fx har ondt i hovedet kobler jeg det sammen med at jeg ikke har fået nok mad. What to do?
  • Ingen mad efter kl 20.

UGENS MADINDTAG:

Søndag aften lavede vi en stor portion Chili con carne. Der er ikke noget bedre end at lave mad til mange dage.  Jeg har i det hele taget en god vane med at lave madplan i weekenden, og handle stort ind om søndagen. Af hensyn til madpakker vil jeg helst handle ind om søndagen.

SØNDAG: (830 kal, 53% Kulhydrater, 25 g Fedt, 24% Protein):

  • Morgenmad: 100 g. Vanilieskyr m. müsli, mandler og en kop kaffe = 261 kal
  • Frokost:
  • Aftensmad: Chili con carne med 20 g. neutral skyr = 268 kal
  • Mellemmåltid: Hjemmelavet fastelavnsbolle, Fuldkorns knækbrød med hytteost, Appelsin = 301 kal
  • 4500 skridt = -19 kal

MANDAG (966 kal, 53% Kulhydrater, 25 g Fedt, 24% Protein):

  • Morgenmad: 100 g. Vanilieskyr m. müsli, mandler og en kop kaffe = 261 kal
  • Frokost: 75 g rugbrød m. 15 g Philadelphia neutral flødeost, Hvidkålssalat m. appelsin, 20 g hamburgerryg = 401 kal
  • Aftensmad: Chili con carne med 20 g. neutral skyr = 268 kal
  • Mellemmåltid: Gulerødder på vej hjem fra arbejde for at holde blodsukkeret oppe = 36 kal
  • 5792 skridt = -57 kal

TIRSDAG (1105 kal, 53% Kulhydrater, 22 g Fedt, 25% Protein):

  • Morgenmad: 100 g. Vanilieskyr m. müsli, mandler og en kop kaffe = 261 kal
  • Frokost: 75 g rugbrød m. 15 g Philadelphia neutral flødeost, Hvidkålssalat m. appelsin, 20 g hamburgerryg = 401 kal
  • Aftensmad: Chili con carne med 20 g. neutral skyr = 268 kal
  • Mellemmåltid: Clementin 47 kal
  • 4841 skridt = -33 kal

ONSDAG (Ca. 1200 kal)

  • Morgenmad: 100 g. Vanilieskyr m. müsli, mandler og en kop kaffe = 261 kal
  • Frokost: 300 g grønsager, 75 g rugbrød 50 g fisk = ca. 400 kal (spiste i kantinen)
  • Aftensmad: Carl’s Jr. Chrispy Chicken salat (virkelig dårlig oplevelse – 6 lækre stykke kylling med et halvt iceberg salathoved) = ca. 300 kal
  • Mellemmåltid: Skyr med müsli, 6 chokolade kugler fra Sweet mix fra rema (Hovedpine = jeg skal spise usundt)
  • 5833 skridt = 54 kal

TORSDAG (1134 kal, 52% Kulhydrater, 30% Fedt, 17% Protein)

  • Morgenmad: 100 g. Vanilieskyr m. müsli, mandler og en kop kaffe = 261 kal
  • Frokost: Æg, Rugbrød, 100 g gulerødder, 40 g. peberfrugt, 3 stk rå broccoli, 30 g hjemmelavet hønsesalat (primært høns) = ca. 515 kal
  • Aftensmad: 250 g Risengrød (UDEN smør og kanelsukker) = 210 kal
  • Mellemmåltid: Clementin = 47 kal
  • 3707 skridt = 45 kal

FREDAG (1507 kal, 55% kulhydrater, 28% Fedt, 17% Protein)

  • Morgenmad: 100 g. Vanilieskyr m. müsli, mandler og en kop kaffe = 261 kal
  • Frokost: 2 stk rugbrød, ½ avocado, 2 g smør, 100 g gulerødder, broccoli = ca. 608 kal
  • Aftensmad: 100 g Frisk spinat, 40 g rød peber, 30 g stegt kylling, 10 g majs, 10 g Creme Fraiche Dressing = 106 kal
  • Mellemmåltid: 2 stk. Risengrøds-klatkager, øko æble, Rundstykke med smør og ost = 431 kal
  • Skridt = 6179

LØRDAG (992 kal, 46% Kulhydrater, 33% fedt, 21% protein)

  • Morgenmad: 100 g. Vanilieskyr m. müsli, mandler og en kop kaffe = 261 kal
  • Frokost: Knækbrød m. 100 g hytteost og peberfrugt og spinat = 91 kal
  • Aftensmad: Mørbradgryde, 50 g fuldkornspasta, Hvidkålssalat, Frugtsalat = 640 kal
  • Skridt = 8855