Uperfekt perfekt

Jeg udgav i første omgang dette indlæg, med overskriften: “Jeg vil være sund og rask”. Min tanke med dette indlæg var, at jeg ville skrive om, hvordan jeg finder min motivation til at ændre mine vaner og være sund og rask. I takt med, at jeg har været i gang med at skrive er jeg dog blevet opmærksom på, hvad min motivation er, og hvad det virkelig handler om. Jeg vil gerne have en sund livsstil, fordi det er en del af at lykkedes, og en del af at have energi og overskud. Dette er nogle er mine grundværdier, og jeg har fundet ud af, at en sund livsstil er en af symptomerne på, om jeg er i balance med mine grundværdier. Ubalance i disse kan føre til stress.

Indlægget er en del af en løbende proces med start november 2021. I dag, nytårsdag 2022, skriver jeg videre. Dette er en af er mine måder at give mig selv en form for “terapi” på. Jeg har nogle værktøjer fra min NLP uddannelse, hvor jeg har taget to ud af en fire årig psykologterapeut uddannelse. Det hjælper mig, at dele ud af mine egne personlige måder at løse mine personlige udfordringer på – og måske kan det også hjælpe andre til at finde deres vej til – i dette tilfælde – at holde sig sund og rask.

Min nuværende tilstand:
Jeg føler mig utilpas og oppustet. Jeg mangler en mæthedsfølelse og spiser ofte for meget, når jeg er træt eller oplever manglende overskud. Jeg mangler at kende min motivation for at holde mig sund og rask.

Min ønsket tilstand:
Jeg vil gerne føle lethed og dermed få energi og overskud. Jeg vil gerne være sund og rask.

Grunden til nuværende tilstand:
Jeg er overbevist om, at årsagen til min usunde livsstil handler om, at jeg gør mig nogle forkerte prioriteringer. Jeg presser mig selv til at gøre for meget på en gang – hvor ordet perfekt går igen. Om det så handler om at være perfekt mor for mine børn, om at levere den perfekte løsning af en opgave på arbejde, om at være den perfekte kone for min mand, om at være perfekt overfor min øvrige familie og venner, om at være perfekt overfor mig selv. Og der er igen af de nævnte relationer, som jeg ønsker at gå på kompromis med. Jeg vil gerne gå på kompromis med hvor perfekt det skal være. Jeg vil gerne være uperfekt perfekt. Og det vil jeg gerne lykkedes med.

Nødvendige ressourcer til at opnå den ønskede tilstand
For at sikre balance i mine prioriteringer vil jeg sætte mig nogle mål for 2022. Disse skal handle om fokus på planlægning og prioritering. Et par bud på gode leveregler i 2022:
– En daglig hjemmearbejdsdag, hvor jeg kan hente et af mine børn tidligt
– 30 minutters motion hverdag fx en gå tur

Effekten af at nå min ønskede tilstand