Sådan spiser jeg en typisk dag

Jeg har oprettet mit vægtmål i “MyFitnessPal” appen, og, ud fra målet, skal jeg ramme 1200 kalorier hverdag med en fordeling på 50% kulhydrater, 30% fedt, 20% Protein.

EN TYPISK DAG:

Morgenmad kl. 6-7:

 • 100 g Skyr 2% (Cheasy med Vanilie eller Neutral)
 • 25 g Mysli (den orange fra Rema)
 • 17,5 g mandler
 • en kop kaffe

Mellemmåltid:

 • Fuldkornsknækbrød m. hytteost (hvis vi får morgenmad i afdelingen tager jeg et halvt rundstykke med smør og ost).
 • Et stort glas vand og en del kopper kaffe

Frokost kl. 11:30-12:30:

 • 300 g grønt – typisk går jeg efter kål og lignende
 • 100 g humus
 • 30 g hytteost eller fiskepålæg
 • 1 halvt æg
 • 60 g fuldkornsrugbrød
 • Et stort glas vand

Mellemmåltid:

 • Et stykke frugt (pt. spiser jeg mange appelsiner) eller grønsagsstave som jeg spiser på vej hjem i bilen.
 • Et stort glas vand

Aftensmad:

 • 75 g ris, kartofler, pasta
 • 75-100 g kød (hakket oksekød, kylling, svinekød)
 • 300 g grønsager – kål, broccoli og lign.
 • Et stort glas vand

Via mit apple watch tracker jeg antal skridt, motion og antal timer jeg står op. Jeg står meget op på mit arbejde (har stillesiddende arbejde, men står ofte op ved skrivebordet via hæve/sænkefunktionen). Derudover forsøger jeg at få de 30 minutters motion om dagen. Det er langt fra alle dage, at det lykkedes. Jeg har fået en spinningscykel, som jeg i denne uge har brugt i mandags. Den er placeret, så jeg kan se TV imens. I går (Lørdag) trængte jeg til frisk luft og tog 20 minutters løb. I forhold til motion er der plads til forbedring. Så i denne uge er det blevet til 30 minutters motion mandag og lørdag.

HVAD ER FORKLARINGEN PÅ MANGLENDE VÆGTTAB INDTIL NU?

Jeg har fundet ud af, at jeg eksempelvis har spist for mange dadler og nødder. Især når jeg kommer sulten hjem fra arbejde, og ikke har spist fx gulerodsstave i bilen. Så melder sulten sig, det er helt galt med blodsukkeret, og jeg går til “angreb” i gemmerne. Her ryger der gerne et par håndfulde nødder ned og nogle dadler. På det seneste har desuden fået mig en dårlig vane med at købe en pose lakridser. Jeg elsker bare lakridser – og har vi først lakridser eller anden slik i skabet kan jeg ganske enkelte ikke lade det være. Det samme gælder særligt gode småkager og kager..

Derudover går det helt galt, når jeg er træt. I denne uge har min mand og mine to børn været syge. Da jeg kørte hjem fra arbejde i fredags kunne jeg mærke trætheden. Da jeg kom hjem kunne jeg mærke en trang til at gå til angreb i alle de usunde sager i skufferne. Min “selvkontrols kvote” var opbrugt, og løsningen blev at gå tidligt i seng, da det jo uden tvivl var søvn jeg trængte til.

En god kollega har givet en god anbefaling “lidt med måde”. Jeg øver mig i, at det ikke er forbudt at spise et lille stykke. Ofte er det faktisk tilfredsstillende nok at give sig selv lov til at smage. Jeg har besluttet mig for, at jeg ikke vil gøre noget ud af min “livsstilsændring”, når vi er til fødselsdag eller lign. Dette kan klares med ekstra motion og “små stykker” af det usunde. Dog har jeg besluttet at tage en kold tyrker ang. slik og holde en pause for en stund.