Livsstil

Når jeg på stineb.dk skriver om livsstil, er det fordi jeg har taget et aktivt valg at holde mig sund og rask med fokus på mine kost- og motionsvaner. Disse vaner er netop en af de mønstre, der er centreret omkring livsstil.

Livsstil er i følge ordbogen denstoredanske.dk  først og fremmest et udtryk for menneskers daglige vaner, herunder forbrugsvaner, kulturelle vaner og opførsel. Det er ikke alene økonomisk formåen, der bestemmer spisevaner, påklædning, boligindretning, fritidsinteresser, synet på kunst og litteratur mv. Også smag og præferencer spiller en afgørende rolle i opbygningen af det integrerede mønster af vaner, der danner en identificerbar livsstil.

LIVSSTILSÆNDRING

2019

Det er Januar og vægten siger 88 kg. Jeg har taget en beslutning om, at jeg vil ændre mine spisevaner. Jeg har taget en aktiv beslutning om, at jeg fra nu af går op i sammensætningen af min mad. Samtidigt prøver jeg at finde en balance imellem, at der ikke er noget der er forbudt. Jeg er en af dem der, hvis man stiller en skål chokolade foran mig, så stopper jeg ikke før skålen enten er fjernet eller tom. Det skal være slut

Og det virker for mig … efter 3 måneder har tabt 8 kg. Jeg har skrevet et par indlæg om det her:

  1. Læs hvordan jeg fandt min Motivation
  2. Jeg startede med en Maddagbog til at få styr på spisemønstre
  3. Læs min fremgangsmåde og 
  4. Sådan spiser jeg en typisk dag
  5. Min beslutning: Min nye livsstil – “Alt er tilladt med måde”
  6. Livsstilsændring der holder: Sunde vaner – og hvordan jeg skaber dem?

2021

Jeg fik skabt en livstilsændring som virkede for en stund, men jeg har en følelse af, at den kontrollerende måde at styre sit mad indtag ikke virker for mig. Vægten siger i dag (november 2021) 84 kg. Jeg er med andre ord på vej imod vægten, før mit 10 kilos vægttab. Og ja, for mig handler det også om tallet på vægten. Min vægt hænger sammen med, at jeg ikke kan passe mit tøj, at jeg føler mig oppustet og utilpas. Julen og en masse god mad står for døren, og jeg har lyst til at genbesøge min “værktøjskasse” fra 2019 og genformulere:

  • Ny motivation
  • Fremgangsmåde
  • Personlige mål og opfølgning

Så er vi i gang igen!