Livsstil

Når jeg på stineb.dk skriver om livsstil, er det fordi jeg har taget et aktivt valg om at ændre mine spisevaner. Spisevaner er netop en af de mønstre, der er centreret omkring livsstil.

Livsstil er i følge ordbogen denstoredanske.dk  først og fremmest et udtryk for menneskers daglige vaner, herunder forbrugsvaner, kulturelle vaner og opførsel. Det er ikke alene økonomisk formåen, der bestemmer spisevaner, påklædning, boligindretning, fritidsinteresser, synet på kunst og litteratur mv. Også smag og præferencer spiller en afgørende rolle i opbygningen af det integrerede mønster af vaner, der danner en identificerbar livsstil.

LIVSSTILSÆNDRING

I de følgende indlæg beskriver jeg hvordan jeg den 26 januar 2019 besluttede mig for at ændre mine spisevaner. Jeg har taget en aktiv beslutning om, at jeg fra nu af går op i sammensætningen af min mad. Samtidigt prøver jeg at finde en balance imellem, at der ikke er noget der er forbudt. Jeg er en af dem der, hvis man stiller en skål chokolade foran mig, så stopper jeg ikke før skålen enten er fjernet eller tom. Det skal være slut

Og det virker for mig. Efter 3 måneder har tabt 8 kg. Læs mine livsstils indlæg her:

  1. Læs hvordan jeg fandt min motivation: 26 januar 2019: Motivation for at komme igang med vægttab
  2. Jeg startede med en Maddagbog til at få styr på spisemønstre
  3. Læs min fremgangsmåde: Hvordan gør jeg: Min opskrift på en simple vej til varigt vægttab og 
  4. Sådan spiser jeg en typisk dag
  5. Min beslutning: Min nye livsstil – “Alt er tilladt med måde”
  6. Livsstilsændring der holder: Sunde vaner – og hvordan jeg skaber dem?