Det der med en børnevenlig madplan er ikke noget vi er lykkedes 100% med indtil nu. Vi har i mange år lavet madplan, men vi må sande, at vores mange afprøvninger af nye og sunde opskrifter ikke altid er så børnevenligt. Så, men fokus på at gøre vores madplan børnevenlig prøver vi et nyt tiltag.
- Mandag: Pasta med kødsovs med spidskålsalat m. æbler
- Tirsdag: Grød – fx Risengrød, Havregrød, Speltgrød m. æblegrød og mandler
- Onsdag: Kartofler med laks
- Torsdag: Kartofler med frikadeller
- Fredag: Pita med kylling, falafel eller oksekød
I weekenderne kommer vi til at variere vores mad.
Indkøbsseddel til søndag:
Frugt og grønt:
- 1 kg kartofler
- 1 kg gulerødder
- Hvidløg
- Løg
- Evt. frisk basilikum
- 2 bundter persille
- 1 bundt purløg
- 1 bundt dild
- Æbler
- Spidskål
- Rødt spidskål eller rødkål
- Grønkål
- Øko citroner
- 1 broccoli til madpakker
- Tomater
- Rødpeber
- Agurk
Kød og fisk:
- 400 g hakket oksekød
- 400 g hakket svinekød (køb mere, hvis du vil lave ekstra til fryseren)
- 400 g oksekød, falafel eller kylling til pita
Brød:
3 stk. rugbrød mindst 8 g kostfibre pr. 100 gram, max 10 g sukker og 7 g fedt pr. 100 g.
Kolonial og mel:
- 1 pose fuldkornspasta (så er der ekstra til madpakkerne)
- 3 dåser hakkede tomater
- 1 dåse majs
- Ketchup
- Tomatpure
- Grødris
Pålæg, ost og mejeri:
- 1 bakke æg
- 6 liter minimælk (+ ekstra til grød)
- 2 x cremefraiche max 7%
Frost:
400 g laks
Basisvarer:
- Oregano
- Mandler
- Æblecidereddike
- Rasp olie
- Okse bouillon terning
- Salt
- Peber
- Sukker
- Mel
- Grødris
- Havregryn
- Boghvedeflager, hirseflager